אתם שף פרטי, והלקוחות שלכם מצפים למצוינות. כשאנחנו מדברים על קלאסיקה נצחית, אנחנו מדברים על המטבח הצרפתי. אלו חמש המנות שישדרגו לכם את התפריט, ירשימו כל אורח ויזכירו לכולם למה צרפת היא בירת הקולינריה העולמית.
1. בף בורגיניון (Bœuf Bourguignon)
זו לא סתם קדרה, זו אמנות של זמן וסבלנות. נתחי בקר מבושלים לאט ביין בורגונדי אדום עמוק, ציר בקר, בייקון ופטריות. הבשר הופך רך כמו חמאה, והרוטב? הוא קטיפתי, עשיר וממלא את החלל בארומה מופלאה. הגישו אותו לצד פירה "של שף" (כלומר, עם המון חמאה), ותנו ללקוחות להתמוסס.
2. קרפ צרפתי (Crêpe)
הפשטות היא שם המשחק. דף בצק דקיק, קליל ואוורירי שמתאים לכל מצב רוח. זו המנה שאתם יכולים להכין מול האורחים כחלק ממופע קטן. לקינוח, הקלאסיקה היא קרפ סוזט (מוגש ברוטב תפוזים וליקר, עם מעט פלמבה מרשים), אבל גם פשוט עם מעט סוכר ולימון יעשה את העבודה. לגרסה מלוחה, לכו על גאלט מדגנים מלאים עם ביצת עין וגבינת גרוייר. נגיש, אבל מתוחכם.
3. מרק בצל צרפתי (Soupe à l'Oignon Gratinée)
מרק של מלכים, בסיס של ביסטרו. סוד הקסם הוא בבצל המקורמל כהלכה, שמפתח מתיקות עמוקה ואגוזית. המרק מוגש תמיד עם קרוטון עבה המצופה בשכבת גבינת גרוייר או קומטה עשירה, שמוקרמת בגריל עד שהיא מבעבעת וזהובה. מנה ראשונה חורפית, דרמטית ומחממת. זו הדרך האלגנטית לאכול מרק.
4. טארט טאטן (Tarte Tatin)
הקינוח הזה הוא תוצאה של טעות גאונית של האחיות טאטן, והוא אחד הקינוחים המנחמים והאלגנטיים ביותר. תפוחים מקורמלים בקרמל חום כהה, המוגשים הפוכים עם בצק פריך בסיס. כשהטארט יוצא מהתנור והופכים אותו, הקרמל המבעבע נשפך על התפוחים הרכים. הגישו עם כדור גלידת וניל טובה שתאזן את המתיקות. קלאסיקה שמראה ידע וטכניקה.
5. קרוק מסייה (Croque Monsieur)
המנה הקלאסית של בתי הקפה הפריזאיים. מדובר בטוסט גבינה ושינקן, אבל כמובן, בגרסה צרפתית. שתי פרוסות לחם מעודנות, גבינת אמנטל או גרוייר ושינקן, הכל מכוסה ברוטב בשמל קטיפתי ומבושל בגריל עד להשחמה. אם תוסיפו ביצת עין מעל, זה כבר קרוק מאדאם (Croque Madame). אוכל מנחם שמשדרג ארוחת בראנץ' או צהריים קלילה לרמה של ארוחת ביסטרו אמיתית.









